Kunst uitgelicht

Op deze pagina vindt u de topstukken van Anton Pieck die het verdienen om uitgelicht te worden en te zien zijn in het Anton Pieck Museum.

Kalenderplaat oude tverlantaarn
Dansworkshop Erfgoed Gelderland 2021

Dansworkshop – groot succes

Dansworkshop 9 oktober in het Anton Pieck Museum speciaal voor de jeugd.
Schoolklasje

Anton Pieck als tekenleraar

Een nieuw schooljaar begint: In 1920 werd Anton Pieck op het Kennemer Lyceum aangenomen als tekenleraar.

De letterdief

De letterdief van Charlotte Dematons verzamelt alle letters uit ‘Alfabet’.

Kalenders, kalenders, kalenders

In de tentoonstelling ‘Stille wateren, diepe gronden’ vindt u een hele wand gewijd aan de kalenderplaten van Anton Pieck.

Bruin potje op een oud stoofje

In 1906 schildert Anton Pieck als 11 jarige jongen zijn eerste stilleven in aquarel: een bruin potje op een oud stoofje.
Detail Zwarte Bijlsteeg

Anton Pieck’s moederliefde

Anton Pieck's moederliefde is zichtbaar in een detail van de kalenderplaat Zwarte Bijlsteeg, Amsterdam ca.1900

Verstilde houtsnede van Begijnhof

Het oude stille Begijnhof van Lier is door Anton Pieck vastgelegd in 10 houtsneden.

Flappie en zijn hondje Dinky

In het kader van de boekenweek brengen we Flappie en zijn hondje Dinky’ onder de aandacht.
Ontwerptekening ‘Het paddenstoelendorp’

Anton Pieck’s compliment

Ik heb altijd met grote warmte en waardering teruggedacht aan de mensen die aan de Efteling gewerkt hebben omdat ze zo met volle overgave alles hebben gedaan.