Kunst uitgelicht

Op deze pagina vindt u de topstukken van Anton Pieck die het verdienen om uitgelicht te worden en te zien zijn in het Anton Pieck Museum.

Kalenderplaat oude tverlantaarn
Boekwinkel

Wereld Boekendag

Wereld Boekendag brengt meer mensen aan het lezen en Anton Pieck heeft als boekillustrator daarbij zeker zijn sporen verdiend.

Tekenen zoals Anton Pieck

Tijn Tempelaars (17) is een groot fan van Anton Pieck en tekent fantastisch mooi in diens stijl.

Anton Pieck en zijn houtsneden

In de periode 1918 tot 1927 maakte Anton Pieck 60 houtsneden. In dit oeuvre kwamen ook ieder jaar een of twee verschillende dieren van zijn hand naast zijn andere onderwerpen, zoals natuur, dorpen, steden, ex-libris en geboortekaartjes.
Ets oudemannenkop

Pieck, geïnspireerd door Rembrandt

In de nieuwe tentoonstelling ‘De Passie van Pieck’ bevindt zich de fraaie ets van de ‘Oudemannenkop’ van de hand van Anton Pieck, waarin duidelijk te zien is dat hij is geїnspireerd door Rembrandt.

Kerstavond

De kerstvertelling inspireerde Anton Pieck tot het maken van 12 prachtige illustraties in kleur en zwart wit. De oude Scrooge, Marley en Bob Cratchit komen in deze sfeervolle illustraties haast tot leven.

Dag van de muzikanten, Anton Pieck’s humor

Pieck’s humor zie je in vele tekeningen. Eigen grappige ervaringen en waarnemingen verwerkte Anton Pieck ook regelmatig tekeningen, zoals bijvoorbeeld in ‘Het muziekavondje’.

Landelijke intocht Sinterklaas

Anton Pieck was dol op de winter en ook op het Sinterklaasfeest. We kennen van hem een klein meisje dat verlekkerd staat te kijken naar alle snoep, uitgestald op een sinterklaastafel.

Boekillustraties verder uitgediept

Tijdelijk een extra expositie. Boekillustraties vertellen al veel van het verhaal. Pieck gebruikte zijn humor en precisie ook in deze discipline.
Dansworkshop Erfgoed Gelderland 2021

Dansworkshop – groot succes

Dansworkshop 9 oktober in het Anton Pieck Museum speciaal voor de jeugd.