Het meest recente nieuws

Anton Pieck en de Lente

Anton Pieck was een uitgesproken wintermens, maar af en toe maakt hij een illustratie voor een ander jaargetijde, zoals de Lente.
Boekwinkel

Wereld Boekendag

Wereld Boekendag brengt meer mensen aan het lezen en Anton Pieck heeft als boekillustrator daarbij zeker zijn sporen verdiend.

Tekenen zoals Anton Pieck

Tijn Tempelaars (17) is een groot fan van Anton Pieck en tekent fantastisch mooi in diens stijl.

Anton Pieck en zijn houtsneden

In de periode 1918 tot 1927 maakte Anton Pieck 60 houtsneden. In dit oeuvre kwamen ook ieder jaar een of twee verschillende dieren van zijn hand naast zijn andere onderwerpen, zoals natuur, dorpen, steden, ex-libris en geboortekaartjes.
Ets oudemannenkop

Pieck, geïnspireerd door Rembrandt

In de nieuwe tentoonstelling ‘De Passie van Pieck’ bevindt zich de fraaie ets van de ‘Oudemannenkop’ van de hand van Anton Pieck, waarin duidelijk te zien is dat hij is geїnspireerd door Rembrandt.
Kalenderplaat 1974 Jan-Febr. IJsvermaak 17e eeuw, Den Haag

Winter in Den Haag

IJsvermaak op de Hofvijver in den Haag in de zeventiende eeuw toen de winters veel strenger waren dan nu. En zo hebben we twee geliefde ingrediënten van Anton Pieck te pakken: de zeventiende eeuw en de winter!
Conservator aan het werk

Speciale rondleidingen in het Anton Pieck Museum

Er wordt om de maand op de 1e zondag een speciale rondleiding gegeven in het Anton Pieck Museum. Starttijd is 14:30 uur en de kosten zijn € 12,50 p.p. inclusief een consumptie.
AP Journaal 2021

Anton Pieck Journaal 2021

Het Anton Pieck Journaal 2021 met veel informatie over de activiteiten van het afgelopen jaar, een vooruitblik naar 2022.

Museumtour

In het Anton Pieck Museum kunt u in de expositie ‘De Passie van Pieck’ gebruik maken van een museumtour op uw smartphone.