Het meest recente nieuws

Kalenders, kalenders, kalenders

In de tentoonstelling ‘Stille wateren, diepe gronden’ vindt u een hele wand gewijd aan de kalenderplaten van Anton Pieck.

Anthony Hanssens onthult tekening

Kunstenaar en illustrator Anthony Hansens onthulde op dinsdag 29 juni jl. een bijzondere tekening van zijn hand welke geschonken werd aan het museum.

Erfgoed festival 2021

Inbal Abir is de kunstenaar die tijdens het Erfgoedfestival verbonden is aan het Anton Pieck Museum.

Anton Pieck Museum neemt afscheid van echtpaar Duinkerken

Afscheid van Marianne en Fokko Duinkerken, die 37 jaar lang het inlijstwerk voor het museum verzorgd hebben.

Bruin potje op een oud stoofje

In 1906 schildert Anton Pieck als 11 jarige jongen zijn eerste stilleven in aquarel: een bruin potje op een oud stoofje.

Convenant cultuureducatie 2021-2025

Mede ondertekenen van het Convenant Cultuureducatie 2021-2025

Opening 3 nieuwe exposities

Op zaterdag 12 juni werden op een stralende dag onder een draaiende molen, na een lange lockdown, de drie nieuwe tentoonstellingen in de open lucht op het pleintje van ‘Bij de Molen' geopend.
Kalenderplaat spelende kinderen

Nationale buitenspeeldag

Nationale buitenspeeldag. Wie de meeste 'bezigheden' vindt in de kalenderplaat 'Spelende kinderen' van Anton Pieck, wint een mooie Anton Pieck pen.
Roodkapje

Musea 5 juni weer open

Het Anton Pieck Museum is vanaf 5 juni weer open! Met 3 nieuwe, prachtige exposities: 'Roodkapje', 'Alfabet' en 'Stille Wateren, diepe gronden'.

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag in Haarlem. Op de dag van de bevrijding heeft Anton Pieck deze tekening gemaakt. Een verstilde straat. De vlaggen hangen niet zo trots in de wind als je zou verwachten.

Dag van de Arbeid

Tot zijn laatste dag tekende Anton. Op zijn tekenplankje lag in november 1987 deze kalenderplaat van de Zwarte Bijlsteeg in Amsterdam. Met de bedoeling er de volgende dag weer mee verder te gaan ...

Roodkapje en de wolf zijn prachtig ingekleurd

Enkele van de inzendingen zijn hier te bewonderen.