Gezinnen met kinderen

Voor kinderen is er een speurtocht door het museum voor de tentoonstelling ‘De olieverven  van Pieck‘ en de overzichtstentoonstelling over de verschillende disciplines van Pieck. Afhankelijk van de leeftijd kunnen de kinderen die zelfstandig of met behulp van hun ouders maken.

Bij de tentoonstelling ‘De Wolf en de zeven geitjes‘ kan de bezoeker “in de klok” kruipen en de beroemde scene uit het sprookje zelf ervaren.

In ‘Het Atelier met Opa Jan’ van Marius van Dokkum kan de bezoeker (jong en oud), kennis maken met de humoristische illustraties uit alle acht de prentenboeken met de thema’s ‘Opa Jan op Weg, Opa Jan in de puree, Opa Jan en zijn beroemde vrienden, de dieren van Opa Jan en Thuis bij Opa Jan’.

Aan de grote tekentafel kan je ontdekken hoe het in het Anton Pieckmuseum een echte janboel kan zijn! Je kunt er zelf gaan tekenen als Marius van Dokkum. Je krijgt hulp met tips en sjablonen. Hoe leuk zou het zijn als jij een dag van jouw Opa Jan tekent? Je kan ook zelf aan de slag en leren tekenen van de professional zelf.
De gemaakte tekeningen mogen een plaatsje krijgen aan de speciale wand in Het Atelier.