Aankoopfonds Stichting Anton Pieck Museum

Het Anton Pieck Museum trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers. Enerzijds aangelokt door de nostalgische sfeer van de permanente tentoonstelling maar anderzijds door de steeds weer bijzonder tijdelijke tentoonstellingen van andere illustratoren. Een kwalitatief hoog en gevarieerd boeiend aanbod voor iedereen, van jong tot oud, is de opdracht die het museum zichzelf heeft opgelegd.

De inkomsten van het museum bestaan uit entreegelden, verkopen in de museumwinkel, donaties van Vrienden en bijdragen van sponsoren. Dat geld wordt besteed aan de instandhouding van het museum en om aankopen te kunnen financieren.

De bijdragen van de Vrienden van het Anton Pieck Museum zorgen ervoor dat wij onze doelstellingen kunnen verwezenlijken.

Ook in de toekomst hebben wij hun steun hard nodig.

Ook vriend worden?

Afb.32Als tegenprestatie ontvangt u, naast onze waardering, jaarlijks een Vriendenkaart met daarop een tekening van Anton Pieck. Voor de verzamelaars een ‘absoluut hebbeding’.

U wordt regelmatig op de hoogte gehouden over onze activiteiten en natuurlijk krijgt u te horen wat wij met uw bijdrage hebben gedaan.

Uiteraard bent u van harte welkom om zelf te komen kijken. Op vertoon van uw Vriendenkaart hebt u gratis toegang tot het Anton Pieck Museum.

Als u een jaarlijkse minimumbijdrage van € 50 overmaakt krijgt u daarenboven ook nog een uitnodiging voor tentoonstellingen en andere activiteiten die in het museum plaatsvinden.

Én, u ontvangt een korting van maar liefst 10% op artikelen uit de museumwinkel (met uitzondering van de boeken.)

Geen vriend worden maar gewoon een eenmalige bijdrage overmaken? Ook fantastisch.

Trouwens, weet u dat het Anton Pieck Museum is aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en dat uw gift voor 125% aftrekbaar is van het belastbaar inkomen?

Velden met een * zijn verplichte velden

Voorbeeld:

Stel, u schenkt aan het Anton Pieck Museum € 100 per jaar. Dit bedrag mag u verhogen tot 125 % (de multiplier), en is € 125 tevens uw aftrekpost. Bij het toptarief van 52 % krijgt u van elke € 100 dus € 65 van de fiscus terug. Een gift van € 100 kost u € 35 (€ 48 zonder multiplier). Het netto fiscale voordeel bedraagt bij het 42 % tarief bijvoorbeeld € 10.

Rekenvoorbeeld
U schenkt in 2014€ 100,-
Uw aftrekpost in 2015€ 125,-
Fiscale teruggave bij 42% tarief€ 52,-
U betaalt in feite€ 48,-
Rekenvoorbeeld
U schenkt in 2014€ 100,-
Uw aftrekpost in 2015€ 125,-
Fiscale teruggave bij 52% tarief € 65,-
U betaalt in feite€ 35,-