Agenda

3 mei 2020: KIJKDOZEN WEDSTRIJD l Maak je eigen museum

Het is nog even vakantie en daarna kunnen we gedeeltelijk naar school. Om je creatieve geest levendig te houden dagen we je uit mee te doen aan onze kijkdozen wedstrijd. Laat je inspireren door de kunst van Anton Pieck en doe mee!

Net gemist

19 april 2020: Anton Pieck 125 jaar

Het hele jaar staat al in het teken van ‘Anton Pieck 125 jaar’, maar zijn 125e geboortedag op 19 april hebben we op een aangepaste wijze gevierd. Dit, omdat evenementen vanwege de corona crisis geen doorgang konden vinden.
Voor meer informatie en foto’s kunt u op de pagina met het nieuwsbericht kijken.

22 februari 2020: Tekenen van het licht door Menno Balm

Aansluitend bij onze expositie ‘Bella Italia’ neemt kunstenaar Menno Balm u mee naar Italië om naar aanleiding van uw eigen vakantiefoto of met een van de kunstwerken in de expositie als inspiratie, de kneepjes van het ambacht te leren. Laat u verleiden door het Italiaanse licht. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Meld u aan via info@antonpieckmuseum.nl

17 februari 2020: Workshop ‘dieren boetseren’

Hattem – Vanaf half februari zal de vijfde editie van de wandelexpositie ‘Kijk hier … Kijk daar!’ op verschillende locaties in de binnenstad van Hattem van start gaan. Voor deze editie is gekozen voor het thema ‘beestenboel’. Daarop aansluitend heeft de organisatie Erica Hadjidakis, beeldhouwer en docent bij Beeldhouwersgilde Hattem, uitgenodigd maandag 17 februari bij het Anton Pieck Museum in het centrum van Hattem een workshop ‘dieren boetseren’ te geven. Er wordt een dagdeel gewerkt naar meegebrachte foto’s of ander beeldmateriaal van (huis)dieren. De kosten, inclusief klei, gebruik van gereedschap en koffie/thee, bedragen € 20 per persoon. Leuk voor jezelf, maar zeker ook leuk om deze workshop cadeau te geven! Ervaring is niet nodig, de workshop is voor iedereen. Maar wees er snel bij, want er is plek voor maximaal 8 personen per dagdeel. Aanvullende informatie en aanmelding via Erica Hadjidakis 06-40201234 of erica.hadjidakis@home.nl

Expositie: 12 november 2018 tot en met 30 april 2019

‘Kleine IJsbeer’ en andere helden van Hans de Beer

Onze huidige tentoonstelling is te zien vanaf 12 november 2018 tot en met 30 april 2019 met ca. 60 originele illustraties van illustrator Hans de Beer uit de kinderboeken ‘Een ijsbeer in de tropen’, ‘Kleine ijsbeer en de verdwenen vissen’, ‘Bodo, de kleine orang-oetan’, ‘Teckel Teun zoekt het hogerop’, en ‘Haas en Mol zoeken een uitweg’.

Belangrijke mededeling:

Per 1 januari 2019 heeft ons museum een eigen ingang aan de Noordwal 31!

Expositie: 16 april 2018 tot en met 31 oktober 2018

De absurde wereld van Jan van Haasteren

Vanaf 16 april biedt het Anton Pieck Museum een uniek inkijkje in de creatieve en humoristische wereld van een van de bekendste striptekenaars van Nederland met de tentoonstelling ‘De absurde wereld van Jan van Haasteren’. Een expositie met nog nooit eerder tentoongestelde items, schetsen, tekeningen en de gloednieuwe puzzel De Goochelbeurs. Stap in de kenmerkende en surrealistische wereld van Jan van Haasteren!