Agenda

15 februari tot 1 maart 2021:

Roodkapje en de wolf zijn op zoek naar een beetje kleur
In de voorjaarsvakantie heb je misschien wel zin om een kleurplaat van Roodkapje of De Wolf te maken en op te sturen, zodat jouw kleurplaat te zien is op de website. Je maakt dan ook nog kans om een Anton Pieck Penseelbalpen te winnen.

Tot 7 maart 2021:

Er was eens….. een wonderlijke verhalenwedstrijd
Doe mee met onze verhalenwedstrijd en laat ons meegenieten van jouw jeugdherinneringen aan het sprookjesbos van de Efteling. Onze expositie ‘Er was eens…’ haalt vast en zeker de mooiste herinneringen naar boven!

Vanaf maart 2021 te zien:

Stille Wateren, diepe gronden
In onze exposite ‘Stille wateren, diepe gronden’ laten we je zien hoe Anton Pieck het landschap om hem heen zag én we laten je nader kennis maken met de man achter de kunst. Immers, stille wateren hebben diepe gronden. Zodra we weer open mogen is dit te zien tot januari 2022

Tot 30 mei 2021 te zien:

Sprookjes uit de Efteling herleven in het Anton Pieck Museum
Sprookjes uit de Efteling herleven in het Anton Pieck Museum Hattem in de expositie ‘Er was eens…’. De opening voor genodigden is op 1 augustus door burgemeester Toon van Asseldonk en Mathilde Stam, directeur van het Anton Pieck Museum, in aanwezigheid van de Efteling. Tijdens de opening herleeft een sprookje op een verrassende wijze…

Vanaf 8 juni 2021 te zien:

Roodkapje
Expositie ‘Roodkapje’, sprookje voor de Efteling met originele ontwerptekeningen voor het sprookje Roodkapje in de Efteling en de vertelling van Roodkapje in het sprookjesboek van de Efteling.

Vanaf 8 juni 2021 te zien:

Alfabet van Charlotte Dematons
Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest. Probeer in de tekeningen ook de letters zelf te vinden, voor de dief ermee vandoor gaat! Zie je welk voorwerp hij van bijna elke bladzijde meeneemt?

Net gemist

Februari 2020 tot 10 januari 2021:

Anton Pieck 125 jaar: “Als ik kan tekenen, ben ik gelukkig”
Het jaar 2020 staat in het teken van de 125e geboortedag van Anton Pieck. Twee hele verdiepingen zijn opnieuw ingericht om de bezoeker mee te nemen door het werk én het leven van Anton Pieck.

3 mei 2020:

KIJKDOZEN WEDSTRIJD l Maak je eigen museum
Het is nog even vakantie en daarna kunnen we gedeeltelijk naar school. Om je creatieve geest levendig te houden dagen we je uit mee te doen aan onze kijkdozen wedstrijd. Laat je inspireren door de kunst van Anton Pieck en doe mee!

19 april 2020:

Anton Pieck 125 jaar
Het hele jaar staat al in het teken van ‘Anton Pieck 125 jaar’, maar zijn 125e geboortedag op 19 april hebben we op een aangepaste wijze gevierd. Dit, omdat evenementen vanwege de corona crisis geen doorgang konden vinden.
Voor meer informatie en foto’s kunt u op de pagina met het nieuwsbericht kijken.

22 februari 2020:

Tekenen van het licht door Menno Balm
Aansluitend bij onze expositie ‘Bella Italia’ neemt kunstenaar Menno Balm u mee naar Italië om naar aanleiding van uw eigen vakantiefoto of met een van de kunstwerken in de expositie als inspiratie, de kneepjes van het ambacht te leren. Laat u verleiden door het Italiaanse licht. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Meld u aan via info@antonpieckmuseum.nl