Tentoonstellingen

Anton Pieck is vooral bekend om zijn romantische illustraties en als geestelijk vader van het sprookjespark De Efteling. Hij was echter een veelzijdig kunstenaar, getuige o.a. zijn tekeningen, illustraties, olieverven en grafisch werk.

Waar anders dan in het Gelderse Hanzestadje Hattem, met zijn middeleeuwse stadskern en de vele pittoreske geveltjes, is het werk van Anton Pieck beter op zijn plaats. Terecht is hier dan ook in 1984 het “Huis voor Anton Pieck” gevestigd. Pieck hielp zelf mee met het ontwerpen van het binnenplaatsje, de gevel en het interieur van ‘zijn’ museum. Zijn kenmerkende ‘sprookjesachtige’ stijl is dan ook duidelijk terug te vinden in de vormgeving van het museum.

Op de begane grond en in het souterrain is een permanente tentoonstelling met werk van Anton Pieck te zien. Daarnaast is er elk halfjaar een tijdelijke tentoonstelling met werk van Pieck en/of eigentijdse illustratoren. Meer informatie vindt u onder ‘vaste tentoonstelling’, ’tijdelijke tentoonstelling’ en ‘verwacht’.