Prachtige nieuwe aanwinsten voor het Anton Pieck Museum

Van vrijdag 3 november 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 zijn in het Anton Pieck Museum maar liefst 28 nieuwe aanwinsten binnen de collectie te zien. Het museum ontving in 2022 een legaat en mocht dat inzetten om bijzondere collectiestukken aan te kopen.

Nu zijn deze unieke werken van Anton Pieck te zien in zijn eigen museum.

Eén van de nieuwe aanwinsten is de leuke aquarel van Kabouter Efteling. Deze kabouter is de hoofdpersoon uit het boek dat Martine Bijl schrijft in 1982 over de ontstaansgeschiedenis van de Efteling. Alleen als je in kabouters gelooft, kun je ze zien. Kabouter Efteling komt Anton Pieck om hulp vragen bij het zoeken van een geschikte locatie voor het broodnodige sprookjesbos. Stad en land reizen ze af en ze bezoeken de ene na de andere burgemeester. Niemand gelooft in kabouters dus niemand wil helpen. Totdat ze in Loon op Zand komen. De betreffende burgemeester gelooft ook niet in kabouters maar zijn dochtertje wel. Zij haalt hem over om een plek voor de kabouters en sprookjesfiguren beschikbaar te stellen en zo komt het sprookjesbos er. Als dank voor zijn inzet, wordt het vernoemd naar de ondernemende kabouter; Efteling.
Op de aquarel zien we de kabouter met een ontwerptekening onder de arm en een hamer in zijn hand. Een vogel loopt achter hem en heeft een spijker in zijn bek.

Komt dat zien en beleven in het Anton Pieck Museum!