Opening 3 nieuwe exposities

Drie verrassend nieuwe exposities geopend

Op zaterdag 12 juni werden op een stralende dag onder een draaiende molen, na een lange lockdown, de drie nieuwe tentoonstellingen in de open lucht op het pleintje van ‘Bij de Molen’ geopend.

Directeur Mathilde Stam heette circa 50 genodigden welkom waaronder burgemeester Marleen Sanderse, Charlotte Dematons, boswachter Lennard Jasper, Roodkapje en een lieftallig meisje in het groen welke de natuur vertegenwoordigde. Ook werd een delegatie van de Efteling en Uitgeverij Hoogland & van Klaveren een speciaal warm welkom geheten.

Burgemeester Marleen Sanderse memoreerde dat zij geconstateerd had in heel veel gezinnen in Nederland de geïllustreerde boeken van Charlotte Dematons in de boekenkast niet ontbreken. In de tentoonstelling ‘Alfabet’ zijn de zeer verrassende, originele illustraties te zien.

Charlotte Dematons vertelde met de voor haar zo kenmerkende humor hoe de tekeningen van het gehele alfabet, waar zij drie jaar aan gewerkt heeft tot stand gekomen zijn.

Daarna was het de beurt aan Lennard Jasper, welke verhaalde over de terugkeer van de laagland wolf op de Veluwe in de zomer van 2018 en zo werd de natuur opnieuw verbonden aan het sprookje ‘Roodkapje’.

De officiële opening werd verricht door Roodkapje met het aanbieden van drie mandjes gevuld met een fles wijn en een koek welke ‘Roodkapje’ in het sprookje aan haar grootmoeder zou brengen. Deze werden in ontvangst genomen door burgemeester Marleen Sanderse, Charlotte Dematons en Lennard Jasper.

Na de opening moest rekening gehouden worden met de Covid-19 maatregelen en kon de helft van de genodigden naar het Anton Pieck Museum om de drie nieuwe exposities waaronder ook ‘Stille wateren, diepe gronden” te bewonderen. De andere genodigden konden daarna alles bezichtigen.

De tentoonstellingen ‘Alfabet’ en ‘Roodkapje’ zijn te zien tot en met 16 januari 2022.

De tentoonstelling ‘Stille wateren, diepe gronden’ is te zien tot en met 15 januari 2023.

Tijdens de lockdown zijn alle exposities aangepast en een deel van het museum is opnieuw ingericht met nieuwe energie zuinige led verlichting. Bovendien hebben we een nieuwe Museumtour, die u kunt gebruiken op uw smartphone en waarbij u extra informatie in de vorm van tekst, beeld, audio en video kunt raadplegen. Meer informatie over de nieuwe exposities en de museumtour kunt u vinden op onze website.

De actuele openingstijden vind u hier>

En u kunt direct een ticket reserveren voor een bepaald tijdslot>

Opening door Burgemeester Marleen Sanderse
Opening door Charlotte Dematons
Opening door Lenard Jasper
Opening met de wolf van Roodkapje
Openingshandeling 3 nieuwe exposities