Roodkapje

Expositie ‘Roodkapje’, sprookje voor de Efteling met originele ontwerptekeningen voor het sprookje Roodkapje in de Efteling en de vertelling van Roodkapje in het sprookjesboek van de Efteling.

Sprookjes herleven

Als ontwerper voor de Efteling was het een grote wens van Anton Pieck dat Roodkapje toegevoegd zou worden aan het Sprookjesbos. In 1953 vindt Roodkapje voor het eerst haar weg in het Sprookjesbos in de vorm van een beeld. Zeven jaar later is het sprookje als vertelling compleet zoals we het vandaag de dag kennen. Precies zoals hij het bedoeld had.

Anton Pieck:

“Een huisje met een mooi interieur!”

In totaal maakt Anton 29 (ontwerp)tekeningen voor Roodkapje.

De 1500 ontwerptekeningen die Anton in totaal maakt voor de Efteling, vormen in grote delen het uiterlijk én in alles het innerlijk van het park. De handtekening van Anton Pieck maakt het park uniek op de wereld. Hij maakt de ontwerpen voor het Sprookjesbos. Peter Reijnders brengt de sprookjes tot leven met techniek. Zo worden initiatiefnemer burgemeester Van der Heijden, zijn zwager en cineast Peter Reijnders en Anton Pieck de grondleggers van de Efteling.

En ze leefden nog lang en gelukkig…

De expositie ‘Roodkapje’ is nog te zien t/m mei 2022.

Voor de kinderen is er een speurtocht.

Ontwerptekening roodkapje
Roodkapje