Workshop: tekenen met Loes Riphagen

Op dit moment exposeert de bekende kinderboekenillustrator Loes Riphagen in het Anton Pieck Museum. De illustraties van haar boeken ‘Kom mee Kees’ en ‘Coco kan het!’ en allerlei persoonlijke werkmaterialen zijn nu te zien. De tentoonstelling valt onder de paraplu van ’Het Atelier’, een nieuw project van het museum, waarin de bezoekers niet alleen kijken en genieten van de prachtige illustraties maar ook zelf aan de slag gaan.

Workshop tekenen door Loes Riphagen in het Anton Pieck Museum.

Op woensdag 26 oktober wordt in het Anton Pieck Museum de vierde van vijf workshops gegeven door de bekende illustrator Loes Riphagen. Deze workshop van anderhalf uur is voor kinderen van 5 tot met 11 jaar en begint om 14 uur. De kosten bedragen €7,50 per kind. Dit is inclusief de museumentree.

Loes Riphagen legt eerst wat uit over haar werken in de expositie van de boeken ‘Kom mee Kees’ en ‘Coco kan het’. Daarna vertelt en toont ze hoe ze haar illustraties maakt en gaat iedereen aan de slag. De kinderen werken met dezelfde professionele materialen als waar Loes ook mee werkt. Om half vier wordt de workshop afgerond met een groepsfoto.

De workshops vallen onder het project Het Atelier van het museum en worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, het VSBfonds en de Stichting Community Service van de vm Rotaryclub Apeldoorn Sprengen. Met dank aan Busch & Van de Worp voor het leveren van de mooie materialen.

Expositie: ‘Het Atelier.’  Nu te zien t/m 19 maart 2023

Via onderstaand formulier kunt u een opgave doen voor de workshop tekenen op woensdag 26 oktober 14:00 uur in het Anton Pieck Museum. VOLGEBOEKT

Loes Riphagen en Coco