Wederom uitverkochte workshop: tekenen met Loes Riphagen een groot succes.

Op woensdag 26 oktober werd in het Anton Pieck Museum de vierdevan vijf workshops gegeven door de bekende illustrator Loes Riphagen die op dit moment in het museum exposeert.

Net zoals bij de eerste drie workshops voor kinderen van 5 t/m 11 jaar was ook deze workshop weer compleet uitverkocht.

Loes Riphagen gaf de deelnemers eerst uitleg over haar werken in de expositie van de boeken ‘Kom mee Kees’ en ‘Coco kan het’. De kinderen waren zeer enthousiast. Loes stelde ook een aantal vragen over wat de kinderen op de tekeningen konden zien en daar werd gretig op geantwoord. Daarna gaf Loes uitleg over hoe ze haar illustraties maakt en kon iedereen aan de slag. Ze mochten met dezelfde professionele materialen werken als waar Loes ook mee werkt. Waar nodig gaf Loes tips of ondersteuning. Na anderhalf uur werden de werken aan elkaar getoond en het leuke was dat iedereen een uniek werk had gemaakt. Tot slot is er een leuke groepsfoto gemaakt en zijn nog diverse kinderen met Loes alleen op de foto gegaan. Al met al een heel leuke en leerzame workshop, voor alle partijen! 

In de kerstvakantie zal er op donderdag 5 januari weer een workshop gegeven worden. De inschrijving daarvoor zal in de week voorafgaand aan die vakantie worden geopend via de website van het museum: www.antonpieckmuseum.nl 

Het Atelier

De workshops vallen onder het project Het Atelier van het museum en worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, het VSBfonds en de Stichting Community Service van de vm Rotaryclub Apeldoorn Sprengen. Met dank aan Busch & Van de Worp voor het snel leveren van de mooie materialen.   

Foto: Loes Riphagen met de kinderen die hun werk tonen. 

Expositie: ‘Het Atelier.’  Nu te zien t/m 19 maart 2023