Workshops voor kids en volwassenen door Loes Riphagen

Op dit moment exposeert de bekende kinderboekenillustrator Loes Riphagen in het Anton Pieck Museum. De illustraties van haar boeken ‘Kom mee Kees’ en ‘Coco kan het!’ en allerlei persoonlijke werkmaterialen zijn nu te zien. De tentoonstelling valt onder de paraplu van ’Het Atelier’, een nieuw project van het museum, waarin de bezoekers niet alleen kijken en genieten van de prachtige illustraties maar ook zelf aan de slag gaan.

In augustus geeft Loes Riphagen drie exclusieve workshops in het Anton Pieck Museum, waarin ze de deelnemers meeneemt in haar werkproces.

Ze begeleidt de deelnemers in het maken van hun eigen illustratie.

Er zijn workshops op:

  • donderdag 11 augustus (van 13.30 tot 15.00 uur) voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Workshop vol, inschrijven niet meer mogelijk;
  • donderdag 18 augustus (van  10.30 tot 12.00 uur) voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Workshop vol, inschrijven niet meer mogelijk;
  • maandag 22 augustus (van 13.30 tot 15.00 uur) voor iedereen vanaf 12 jaar. Workshop vol, inschrijven niet meer mogelijk.

Deelname aan één van deze leuke workshops kost €7,50 per persoon. Dit is inclusief materialen en museumentree.

Deze workshop zijn vol, aanmelden kan daarom niet meer. In de herfstvakantie en de kerstvakantie worden nogmaals enkele workshops ingepland. Zodra de datums gepland zijn worden deze hier kenbaar gemaakt.

Het Atelier is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het VSBfonds en de stichting Community Service van de vm Rotaryclub Apeldoorn Sprengen.

Expositie: ‘Het Atelier.’  Nu te zien t/m 19 maart 2023

Loes Riphagen en Coco

Uitverkochte workshop: “tekenen met Loes Riphagen” een groot succes.

Op donderdag 11 augustus werd in het Anton Pieck Museum de eerste van vijf workshops gegeven door de bekende illustrator Loes Riphagen die op dit moment in het museum exposeert. Deze workshop voor kinderen van 5 t/m 11 jaar was al heel snel volgeboekt en zo stonden er op donderdag 14 blije kinderen al vroeg klaar om aan dit avontuur te beginnen.
Loes Riphagen gaf eerst uitleg over haar werken in de expositie van de boeken ‘Kom mee Kees’ en ‘Coco kan het’. De kinderen waren muisstil om maar niets te missen. Loes stelde ook een aantal vragen over wat de kinderen op de tekeningen konden zien en daar werd enthousiast op geantwoord. Daarna gaf Loes uitleg over hoe ze haar illustraties maakt en kon iedereen aan de slag. Ze mochten met dezelfde professionele materialen werken als waar Loes ook mee werkt. Waar nodig gaf Loes tips of ondersteuning. Na anderhalf uur werden de werken aan elkaar getoond en het leuke was dat iedereen een uniek werk had gemaakt. Tot slot is er een leuke groepsfoto gemaakt en zijn nog diverse kinderen met Loes alleen op de foto gegaan. Al met al een heel leuke en leerzame workshop, voor alle partijen!

De workshops op 18 en 22 augustus zijn ook volgeboekt. In de herfstvakantie en kerstvakantie zullen weer workshops worden gegeven. De inschrijving daarvoor zal in de week voorafgaand aan die vakanties worden geopend via de website van het museum: www.antonpieckmuseum.nl

De workshops vallen onder het project Het Atelier van het museum en worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, het VSBfonds en de Stichting Community Service van de vm Rotaryclub Apeldoorn Sprengen. Met dank aan Busch & Van de Worp voor het snel leveren van de mooie materialen.

Foto: Loes Riphagen met de kinderen die hun werk tonen.