Opening twee nieuwe exposities

Op 25 juni opende het Anton Pieck Museum in Hattem twee nieuwe exposities. 

Opening van twee prachtige exposities Hans & Grietje, sprookje voor de Efteling en het Atelier van Loes Riphagen.

De opening vond plaats in het museum en werd gedaan door Mathilde Stam, directeur van het museum, en Judith Bartel-van Beckhoven, conservator van het museum.

Als speciale gasten waren aanwezig mevrouw M. van der Garde, dochter van een van de oprichters van de Efteling, en Loes Riphagen, illustrator en schrijver van kinderboeken. Ook was de burgemeester van Hattem, mevrouw Marleen Sanderse, bij de opening aanwezig en daarnaast genodigden en vrijwilligers van het museum.

Bij de opening vertelde mevrouw M. van der Garde hoe ze als jong meisje en dochter van de burgemeester van Kaatsheuvel in 1955 de officiële openingshandeling van het sprookje “Hans en Grietje in de Efteling” heeft mogen verrichten. En Anton Pieck was daar ook bij aanwezig. Hij kwam vaak bij hen thuis en had meestal een speciale tekening of ets voor de kinderen van het gezin bij zich.

Loes Riphagen vertelde dat ze het een grote eer vindt om in het museum te mogen exposeren. “Anton Pieck was een grote inspirator voor mij.” Ze vertelt hoe ze vaak met alledaagse dingen die ze vindt, zoals een veer van een Vlaamse gaai, of een stokje dat lijkt op een krokodil, weer op nieuwe ideeën komt om te tekenen. Ze daagt daarom ook iedereen uit om in het nieuwe atelier zelf iets te tekenen. Daarvoor biedt ze ter inspiratie een aantal voorbeelden aan.

Na de officiële opening was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe exposities te bewonderen.