Hans en Grietje en het Atelier met Loes Riphagen

Twee nieuwe exposities in het Anton Pieck Museum: Hans en Grietje en het Atelier met Loes Riphagen

Wat hebben ‘Knibbel, knabbel, knuisje…..’ en leren tekenen van een bekende illustrator met elkaar te maken?

Het zijn de twee onderwerpen van de nieuwe tentoonstellingen in het Anton Pieck Museum te Hattem.

Vanaf 25 juni zijn de prachtige originele ontwerptekeningen van Anton Pieck voor Hans en Grietje in het Sprookjesbos van de Efteling te zien in het museum.
Bovendien wordt op 25 juni ook Het Atelier met kinderboeken illustrator Loes Riphagen geopend. Een bijzondere interactieve expositie.

Op 25 juni vondt de opening voor genodigden plaats door mevrouw M. van der Garde, dochter van een van de oprichters van de Efteling en Mathilde Stam, directeur van het Anton Pieck Museum, in aanwezigheid van Loes Riphagen.

De prachtige originele ontwerptekeningen die Anton Pieck in 1955 maakte voor het sprookje Hans en Grietje in de Efteling bevatten veel details, opmerkingen en verrassingen. De bezoeker kan letterlijk in de huid van Hans, Grietje of de heks kruipen en de beroemde scène uit het sprookje zelf ervaren. Ook zijn er diverse leuke artikelen te zien die zijn uitgebracht met het thema Hans en Grietje. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door de Efteling

De tweede expositie luidt een nieuwe serie in met als hoofdtitel Het Atelier. In dit geval Het Atelier van Loes Riphagen. In deze interactieve expositie kan de bezoeker, jong en oud, kennis maken met de schitterende illustraties voor haar prentenboeken ‘Kom mee, Kees‘ en ‘Coco kan het!‘. Ook kun je leren tekenen van de echte beroemde professional zelf. Middels filmpjes, sjablonen en voorbeelden laat Loes zien hoe je eenvoudig in haar techniek kunt leren illustreren. De gemaakte tekeningen mogen een plaatsje krijgen aan de speciale wand in Het Atelier. In de vakanties worden er door Loes ook uitgebreidere workshops gegeven.
Het Atelier is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het VSBfonds.

Expositie: ‘Hans en Grietje, Sprookje voor de Efteling.’ Te zien: 25 juni 2022 t/m 7 januari 2024

Expositie: ‘Het Atelier’ met Loes Riphagen van het boek ‘Kom mee, Kees’. Te zien: 25 juni 2022 t/m 19 maart 2023