Kleine boodschap: Anton Pieck en het Anton Pieck Museum

Kleine Boodschap: “De podcast over alles Efteling”.

Kleine Boodschap is een figuur in het Sprookjesbos van “De Efteling”, maar is ook de naam van een wekelijks uitgebrachte podcast die de Efteling als onderwerp heeft, geproduceerd door Tim Hinssen en Paul Sprangers.

Kleine Boodschap is vanaf de opening van De Efteling te zien als één van de tien sprookjes in het sprookjesbos (zie ook Wikipedia).
Wekelijks maken Tim Hinssen en Paul Sprangers een audio podcast met nieuws en achtergronden en interviews over alles van De Efteling (zie ook kleineboodschap.com).

Podcast 173: Anton Pieck en het Anton Pieck Museum

Een interview opgenomen in het Anton Pieck museum in Hattem is te beluisteren als
podcast 173: Anton Pieck en het Anton Pieck museum“.

De naam Anton Pieck is onlosmakelijk verbonden met de Efteling. Als begaafd ontwerper en illustrator bepaalde hij in hoge mate het uiterlijk van de Efteling in de beginjaren van het park, een unieke stijl die nog steeds voortleeft en van groot belang was én is voor het succes van het park. Maar Anton Pieck was meer dan alleen Efteling-ontwerper. In deze aflevering ter gelegenheid van het 125e geboortejaar van Pieck duiken we in het leven en werk van Pieck. We doen dit niet alleen, maar hebben de hulp ingeroepen van Francine Oonk, conservator van het Anton Pieckmuseum in Hattem én achterkleindochter van Anton Pieck. Na afloop van ons gesprek krijgen we een rondleiding door het museum en staan natuurlijk stil bij de tentoonstelling “Er was eens…”, over Pieck’s ontwerpen voor de eerste 10 sprookjes in de Efteling. Ook spreken we kort met Pieter Aurik over de Efteling- en Anton Pieck-verzamelbeurzen.

Beluister hier Kleine Boodschap – podcast 173