Anton Pieck was onontbeerlijk voor de Efteling

Sprookjesachtige opening van de expositie Er was eens…

Onder optimale weersomstandigheden was op zaterdag 1 augustus de officiële opening van de expositie “Er was eens…”.  De openingshandeling vond plaats in de open lucht, op het terras van restaurant “Bij de Molen Hattem”, bij de draaiende molen “De Fortuin”.

Vanwege de corona maatregelen vond alles plaats met een klein publiek en kon er helaas niet veel publiciteit aan gegeven worden.

De opening werd gedaan door burgemeester Toon van Asseldonk en Mathilde Stam, directeur van het Anton Pieck Museum in aanwezigheid van een aantal medewerkers van de Efteling en een selecte groep genodigden.

Tijdens de opening herleefde het sprookje van sneeuwwitje op een verrassende wijze…

Onder begeleiding van een heraut verschenen zeven dwergen. Het sprookje “Sneeuwwitje” werd beeldend voorgelezen door Roeline van Dingen. Bij de ontknoping werd het doek geopend door de burgemeester en de directeur. Er werd een sprookjesachtig tafereel zichtbaar: “Sneeuwwitje omringd door de zeven dwergen”. Er verscheen een prins.  Toen Sneeuwwitje wakker werd gekust door de prins, kwam het sprookje echt tot leven.

Na deze openingshandeling konden de gasten in kleine groepen de nieuwe expositie bewonderen. Vanaf zondag 2 augustus is de expositie voor iedereen toegankelijk.

In de afgelopen weken is gebleken dat de tijdsblokken soms al volgeboekt zijn en dat bezoekers die niet hadden gereserveerd, hebben moeten wachten of later terug moesten komen.

Het is daarom belangrijk uw bezoek goed te plannen en bij voorkeur online een kaartje te kopen, dan bent u er van verzekerd dat u het Anton Pieck Museum kunt bezoeken.

Op de DeStentor.nl is een impressie van de nieuwe expositie te zien

Expositie: ‘Er was eens…’

Te zien: 2 augustus 2020 t/m 28 februari 2021.

Opening Expositie Er was eens