Heropening vernieuwd Anton Pieck Museum

Op vrijdag 19 april, de geboortedag van Anton Pieck, opende burgemeester Marleen Sanderse het vernieuwde Anton Pieck Museum. Dit markeerde ook de start van drie nieuwe tentoonstellingen.
Het museum is nu aangepast om de collectie goed te bewaren en biedt een gezondere omgeving voor bezoekers en vrijwilligers, dankzij een nieuwe duurzame luchtbehandelingsinstallatie. Bovendien heeft het gebouw nu een lift, waardoor het toegankelijker is voor minder mobiele bezoekers.

Tijdens het welkomstwoord bedankte voorzitter Maaike van der Sluis twee vrijwilligers, Henk Gejas en Johan Winkel, voor hun onmisbare hulp tijdens de renovatiewerkzaamheden. TV-presentatrice Margje Fikse leidde het openingsprogramma met boeiende vraaggesprekken.

Burgemeester Sanderse sprak over de sterke band tussen het Anton Pieck Museum en Hattem en benadrukte de waarde ervan voor de regio, zowel cultureel, toeristisch, economisch als educatief. Na een druk op de knop opende ze het museum en werd de nieuwe lift in gebruik genomen.

Kleinzonen Hans van Lier en Erik Pieck deelden herinneringen aan hun grootvader. Conservator Judith Bartel gaf uitleg over de nieuwe tentoonstellingen, waaronder ‘De olieverven van Anton Pieck’, ‘De Wolf en de Zeven Geitjes, sprookje voor de Efteling’ en ‘Illustraties over Opa Jan van Marius van Dokkum in Het Atelier’. Marius van Dokkum sloot af en liet weten een grote bewonderaar van Anton Pieck te zijn.