Gesloten vanwege grote verbouwing, vanaf 26 maart weer geopend

Het Anton Pieck Museum is tijdelijk gesloten in verband met een grondige verbouwing. Verwacht wordt dat de werkzaamheden half maart worden afgerond en het museum dan weer open kan.

Lift

Er wordt een lift wordt geplaatst ter vervanging van de plateaulift naar het souterrain en de traplift naar de eerste etage, zodat ook minder mobiele bezoekers gemakkelijk alle drie de etages van het Anton Pieck Museum kunnen bereiken, zonder dat daarbij medewerkers hoeven te helpen.

Verduurzamen

Er wordt een klimaatinstallatie aangelegd met een warmtepomp, warmte terugwinning uit de ventilatie lucht (WTW) en zonnepanelen. Deze installatie vervangt voor een groot deel de gas CV en andere vetilatie systemen en lucht bevochtigers. Hiermee wordt het pand sterk verduurzaamd en bovendien wordt de bijzondere collectie van de werken van Anton Pieck nog beter beschermd met een constante temperatuur en luchtvochtigheid, want dat is erg belangrijk voor met name pentekeningen, aquarellen en andere gevoelige museumstukken.
Deze ingrijpende verbouwing wordt gedaan door de gemeente Hattem, die eigenaar is van het pand en hiermee een verduurzaming doorvoert voor één van haar panden.
De voorbereiding is ruim anderhalf jaar geleden al gestart in nauw overleg tussen Michel Westerink (vastgoedregiseur gemeente Hattem), Medewerkers van het Anton Pieck Museum, Gerard Wever (architectenbureau Wever), Bernard Nagelhout (Aannemersbedrijf D. Nagelhout) en Ronny Leffers (Projectcoördinator Kuijpers installatie bedrijf).

verbouwing

Deze verbouwing is erg ingrijpend. Alle ruimtes worden aangepakt en daarom is de complete collectie naar het Depot gebracht en een groot deel van het inventaris is opgeslagen bij Hattem Leeuw. Ook kunnen de conservator, het officemanagement en de boekhouding van het museum gebruik maken van kantoorruimte bij Hattem Leeuw.
Bijgaande link naar een video van RTV hattem, geeft een impressie van de verhuizing en de verbouwing: film van de verbouwing
Deze film is gemaakt door Henk Eikelboom (vrijwilliger bij het Anton Pieck Museum en bij RTV Hattem).

Opening

Het Anton Pieck Museum blijft gesloten tot medio maart en op 19 april, de geboortedag van Anton Pieck zal een grote officiële opening zijn van het vernieuwde gebouw, met drie geheel nieuwe tentoonstellingen.