Na een grote verbouwing, nu weer geopend

Het Anton Pieck Museum is weer geopend voor bezoekers, na een grote verbouwing. Er wordt nog hard gewerkt om 3 totaal nieuwe exposities in te richten.
De bezoekers krijgen een voorproefje van de nieuwe exposities die op 19 april officieel geopend worden.
Kijk op de home-pagina voor meer informatie over de nieuwe exposities.

Lift

Er is een lift geplaatst, ter vervanging van de plateaulift naar het souterrain en de traplift naar de eerste etage, zodat ook minder mobiele bezoekers gemakkelijk alle drie de etages van het Anton Pieck Museum kunnen bereiken, zonder dat daarbij medewerkers hoeven te helpen.

Verduurzamen

Er is een klimaatinstallatie aangelegd met een warmtepomp, warmte terugwinning uit de ventilatie lucht (WTW) en zonnepanelen worden later nog geïnstalleerd.
Deze installatie vervangt voor een groot deel de gas CV en andere ventilatie systemen en luchtbevochtigers. Hiermee wordt het pand sterk verduurzaamd en bovendien wordt de bijzondere collectie van de werken van Anton Pieck nog beter beschermd met een constante temperatuur en luchtvochtigheid, want dat is erg belangrijk voor met name pentekeningen, aquarellen en andere gevoelige museumstukken.
Deze ingrijpende verbouwing is uitgevoerd door de gemeente Hattem, die eigenaar is van het pand en hiermee een verduurzaming doorvoert voor één van haar panden.
De voorbereiding is ruim anderhalf jaar geleden al gestart in nauw overleg tussen Michel Westerink (vastgoedregiseur gemeente Hattem), Medewerkers van het Anton Pieck Museum, Gerard Wever (architectenbureau Wever), Bernard Nagelhout (Aannemersbedrijf D. Nagelhout) en Ronny Leffers (Projectcoördinator Kuijpers installatie bedrijf).

verbouwing

Deze verbouwing is erg ingrijpend. Alle ruimtes worden aangepakt en daarom is de complete collectie naar het Depot gebracht en een groot deel van het inventaris is opgeslagen bij Hattem Leeuw. Ook kunnen de conservator, het officemanagement en de boekhouding van het museum gebruik maken van kantoorruimte bij Hattem Leeuw.
Bijgaande link naar een video van RTV hattem, geeft een impressie van de verhuizing en de verbouwing: film van de verbouwing deel I , film van de verbouwing deel II
Deze film is gemaakt door Henk Eikelboom (vrijwilliger bij het Anton Pieck Museum en bij RTV Hattem).

Opening

Het Anton Pieck Museum blijft gesloten t/m 8 april.
Vanaf 9 april is het museum weer open voor bezoekers. Zij krijgen al een voorproefje van de drie nieuwe exposities die op 19 april, de geboortedag van Anton Pieck, officieel geopend zal worden.