Workshop ‘Maak een prentenboek samen met Hans de Beer’

Het Anton Pieck Museum in Hattem organiseert op zaterdag 5 januari 2019 om 13.30 uur een workshop die geïnspireerd is op de huidige tentoonstelling ‘Kleine IJsbeer en andere helden van Hans de Beer’.

Opening wintertentoonstelling

Taxatiedag – 1 juli 2017

Op zaterdag 1 juli 2017 kan iedereen van zijn of haar kunstvoorwerpen in het Anton Pieck Museum en in het Voerman Museum Hattem vrijblijvend de waarde laten bepalen. De taxatiedag richt zich speciaal op Indische schilderijen van bijvoorbeeld Le Mayeur de Merprès, Theo Meier, Walter Spies, Willem Gerard Hofker, Affandi, Lee Man Fong, Raden Saleh, […]

Nieuwjaarsmatinée: Musorgskij’s Schilderijen van een tentoonstelling

 Het Anton Pieck Museum in Hattem organiseert op zondag 15 januari 2017 om 15.00 uur een Nieuwjaarsmatinée. Deze middag zal in het teken staan van “Musorgskij’s Schilderijen van een tentoonstelling”.

Verleg je grenzen – Gelderse Museumdag (2016)

Op zaterdag 22 oktober doen 74 Gelderse musea mee met de Gelderse Museumdag. Die dag kan iedereen voor de speciale toegangsprijs van 1 euro  zijn of haar favoriete museum bezoeken. De dag vindt plaats tijdens de herfstvakantie en is onderdeel van de landelijke Maand van de Geschiedenis. De deelnemende musea zijn in ieder geval open […]

Schilderreis door Hattem

Op donderdag 3 september 2009 vond de derde ‘Schilderreis door Hattem’ plaats. Net als op de andere dagen waren de deelnemers heel enthousiast en was het een geslaagde middag.

Anton Pieck Journaal

Prachtige postzegelserie

Anton Pieck Museum ondergaat facelift

Het Anton Pieck Museum in Hattem heeft een korte sluitingsperiode in januari gebruikt om het museum te restylen.