Verrassing in nieuwe aankoop Anton Pieck Museum

Van vrijdag 3 november 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 zijn in het Anton Pieck Museum maar liefst 28 nieuwe aanwinsten binnen de collectie te zien.
Het museum ontving in 2022 een legaat en mocht dat inzetten om bijzondere collectiestukken aan te kopen.
Nu zijn deze unieke werken van Anton Pieck te zien in zijn eigen museum.   

Eén van de nieuwe aanwinsten is de stofomslag die Pieck in 1963 maakt voor de herdruk van het boek “Duco’s Gevleugelde Dromen” uit 1957. Het boek is een roman van Riek van Nijnatten-Doffegnies en vertelt het verhaal over de kleine jongen Duco die allerlei avonturen beleeft. Pieck’s prachtige aquarellen vallen op in expressie, oog voor detail en humor. Op dit originele werk is goed te zien dat Pieck als geen ander op een schitterende manier een sneeuwlandschap kan weergeven. En dit werk biedt nog een verrassing.

Aan de achterkant blijkt dat de voorstelling eigenlijk groter is dan aan de voorzijde te zien is.

Wat is er aan de hand? Pieck ontwerpt in 1963 de hele boekomslag, inclusief de titel van het boek en de naam van de schrijfster. Maar de vorige eigenaar vindt die onderdelen blijkbaar minder interessant en laat het zo inlijsten dat die onderdelen wegvallen. Als de conservator het werk uit de lijst haalt, komen die delen ineens weer tevoorschijn. Tot grote vreugde van de conservator want zo is de gehele stofomslag in de toekomst weer te zien.

Nieuwsgierig naar deze en andere werken? Kom dan gauw kijken in het Anton Pieck Museum!