Meet and Greet met Jenny Bakker op 27 december en 7 januari

Jenny Bakker illustreerde ruim 70 boeken waaronder van Bigkikker tot Neushoornvogel. Op 27 december werkt Jenny in het museum. Zij geeft tips over tekenvaardigheden.

Jenny Bakker

Geboren in Apeldoorn (1966), woont en werkt in boekenstad Deventer. Jenny illustreerde bijna 70 boeken voor zo wel kinderen als voor volwassenen. Haar boeken zijn uitgegeven in Rusland, China, Kazachstan, Amerika en Europa.

Natuurtekenen

De laatste jaren ligt haar focus op natuur tekenen. Jarenlang fotografeerde zij het verval van de natuur, met in haar achterhoofd daar ooit tekeningen van te maken. Ik wil de kijkers graag meenemen in de schoonheid van verval. Schoonheid zit niet alleen in lente, jong en felle kleuren; Herfst/ verval in de natuur is ook mooi, ontroerend en teer… en dus ook perfect.

Meet & Greet

Woensdagmiddag 27 december en op 7 januari 2024 van 14:00 tot 17:00 uur werkt Jenny in het museum. Aan de grote Ateliertafel, te midden van haar expositie “van Bigkikker tot Neushoornvogel”, geeft zij jong en oud, beginnende en gevorderde tekenaars aanwijzingen en tips waarmee zij nieuwe tekenvaardigheden krijgen. Als je al één fraai geïllustreerd boeken van Jenny hebt, is dit een mooie gelegenheid het boek te laten signeren. Boeken van Jenny zijn ook te koop in de museumwinkel.