1 juli 2017

Taxatiedag

Op zaterdag 1 juli 2017 kan iedereen van zijn of haar kunstvoorwerpen in het Anton Pieck Museum en in het Voerman Museum Hattem vrijblijvend de waarde laten bepalen. De taxatiedag richt zich speciaal op Indische schilderijen van bijvoorbeeld Le Mayeur de Merprès, Theo Meier, Walter Spies, Willem Gerard Hofker, Affandi, Lee Man Fong, Raden Saleh, Sudjojono of Rudolf Bonnet, maar ook op Chinees porselein, Nederlandse schilderkunst en art nouveau en art deco voorwerpen…

Een team van professionele taxateurs is aanwezig om een realistische raming van uw antiek en kunstwerken te geven. Eén daarvan is Frans Leidelmeijer. Deze kunstkenner bij uitstek werkte jarenlang mee met het bekende televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch. Sinds 2017 is hij als adviseur verbonden aan het Venduehuis in Den Haag, het oudste en grootste Nederlandse veilinghuis.

Anton Pieck Museum

Dit museum verzamelt en exposeert werk van Anton Pieck, Nederlands meest romantische tekenaar/schilder. Ook zijn voormalige atelier en werkkamer zijn in het museum te zien. Deze zomer is er een grote tentoonstelling ingericht met tekeningen en olieverven van de reizen die hij heeft gemaakt naar vele Europese landen en naar Marokko. Hierbij is veel werk dat nog niet eerder is getoond.

Voerman Museum Hattem

Naast schilderijen van Jan Voerman sr. en Jan Voerman jr is er in het museum voor een andere illustere Hattemer plaats ingeruimd, namelijk voor Hendrik Willem Daendels (1762-1818) een patriot die van 1807 tot 1811 gouverneur generaal van Nederlands Indië was. Verder is er in het museum aandacht voor de geschiedenis van Hattem en voor archeologische opgravingen in en rond de stad. Van 9 mei tot en met 1 oktober loopt de expositie Ode aan de IJssel, met werken van en over de IJssel van 1900 tot nu.

De taxatiedag in het Voerman Museum Hattem en Anton Pieck Museum op zaterdag 1 juli is van 11:00 tot 16:00 uur. Het museum is gevestigd aan de Achterstraat 46-48, 8051 GC in Hattem. De taxatie is geheel vrijblijvend en kosteloos, wel betaalt u een gereduceerde museumentreeprijs van €5,-. Voor houders van de Museumkaart is de toegang op vertoon van deze kaart gratis.

Bezoekers van de taxatiedag kunnen gratis parkeren bij de jachthaven. Vandaar is het 7 minuten lopen naar het museum. De beide musea zijn per openbaar vervoer te bereiken vanaf NS station Zwolle met buslijn 203 (busplatform B), halte Hattem-Centrum.

Wie wil, kan zijn kunst en antiek ook direct inleveren voor een van de veilingen van het Haagse Venduehuis. Er worden maandelijks veilingen georganiseerd, zowel in de zaal als live online.