Burgemeester eerste bezoeker ‘Passie van Pieck’

Burgemeester Marleen Sanderse luidt met het kijken door de loep de gloednieuwe tentoonstelling “De Passie van Pieck” in. In deze tentoonstelling ontdek je als bezoeker de vele details in het werk van Pieck en zie je hoe hij zich ontwikkelde tot een van de meeste veelzijdige kunstenaars van ons land. Mensen die hem gekend hebben, weten het nog: Anton Pieck was zeer productief en tekende het liefste de hele dag. Hij maakte in het begin van zijn carrière veel tekeningen die hij later uitwerkte tot grafische afdrukken, aquarellen en olieverfschilderijen. In de expositie ziet u hoe hij te werk ging; van schets naar voorstudie naar uiteindelijk ontwerp. 
Met een loep kunt u de kleinste details in zijn werken ontdekken.

Ook is er de allerlaatste kalenderplaat waar hij nog mee bezig was toen hij op 92-jarige leeftijd in zijn slaap overleed. Een interactieve museumtour legt verder uit welke technieken hij toepaste en geeft nog meer informatie over de man en zijn werken. Op diverse schermen is de Anton Pieck Beeldbank te raadplegen waarin allerlei afbeeldingen te zien zijn met meer uitleg erbij. De frivole kalenderplaten, indrukwekkende reistekeningen, schitterende etsen, intrigerende boekillustraties en fijnzinnige olieverfschilderijen maken de Anton Pieck Beleving compleet.

De burgemeester is heel enthousiast:

‘De Passie van Pieck zie ik nog beter als ik door de loep kijk. Ik ontdek allemaal leuke details in zijn werk! Wat een rijkdom voor Hattem om dit museum hier te hebben.’

Expositie: De Passie van Pieck Nu te zien t/m 7 januari 2024

Opening expositie Passie van Pieck door Burgemeester_Sanderse