Loes Riphagen en Coco

Workshops door Loes Riphagen in het Anton Pieck Museum

In augustus geeft Loes Riphagen drie exclusieve workshops waarbij zij deelnemers begeleidt in het maken van hun eigen illustratie.

Opening twee nieuwe exposities

Druk bezochte opening van twee nieuwe exposities in het Anton Pieck Museum, Hans en Grietje en het Atelier met Loes Riphagen.

Hans en Grietje en het Atelier met Loes Riphagen

Op zaterdag 25 juni zijn er twee nieuwe exposities in het Anton Pieck Museum geopend; Hans en Grietje en het Atelier met Loes Riphagen.

Kom tekenen in Het Atelier met Loes Riphagen

Een nieuwe interactieve expositie in het Anton Pieck Museum laat de bezoeker zelf tekenen en knutselen met de bekende kinderboekenillustrator Loes Riphagen.

Hans en Grietje

De expositie ‘Hans en Grietje’, sprookje voor de Efteling – met originele ontwerptekeningen voor het sprookje Hans en Grietje in de Efteling, is nu te zien in het Anton Pieck Museum in Hattem.

90-jarige tekent, geïnspireerd door Anton Pieck

Rein Kuppens tekent, geïnspireerd op Anton Pieck en leent een werk uit aan het Anton Pieck Museum voor de wand Pieck Inspireert.

Op reis met Anton Pieck in Museum Nienoord

Pieck reisde graag en maakte geen foto’s maar tekeningen van wat hij zag. Hij wist de sfeer van iedere locatie treffend vast te leggen.

Workshop etsen

Druk jouw zelfgemaakte ets af op de originele etspers van Anton Pieck, en neem het kunstwerk mee naar huis.

Conservator_Judith_Bartel_neemt_de_nieuwe_tekening_in_ontvangst

Nieuwe tekeningen bij Pieck Inspireert

Nieuwe aanwinsten voor de hoek Pieck Inspireert; tekeningen van Tijn Tempelaars (16) en Wim Dingemans (65) in het Anton Pieck Museum.

Boekillustraties verder uitgediept

Tijdelijk een extra expositie. Boekillustraties vertellen al veel van het verhaal. Pieck gebruikte zijn humor en precisie ook in deze discipline.