Kleine boodschap: “Anton Pieck en het Anton Pieck Museum”

Kleine Boodschap: “De podcast over alles Efteling”. Kleine Boodschap is een figuur in het Sprookjesbos van “De Efteling”, maar is ook de naam van een wekelijks uitgebrachte podcast die de Efteling als onderwerp heeft, geproduceerd door Tim Hinssen en Paul Sprangers.

Sprookjesachtige opening van de expositie “Er was eens…”

Onder optimale weersomstandigheden was op zaterdag 1 augustus de officiële opening van de expositie “Er was eens…”.  De openingshandeling vond plaats in de open lucht, op het terras van restaurant “Bij de Molen Hattem”, bij de draaiende molen “De Fortuin”.

Sprookjes uit de Efteling herleven in het Anton Pieck Museum

Persbericht Sprookjes uit de Efteling herleven in het Anton Pieck Museum Hattem in de expositie ‘Er was eens…’. De opening voor genodigden is op 1 augustus door burgemeester Toon van Asseldonk en Mathilde Stam, directeur van het Anton Pieck Museum, in aanwezigheid van de Efteling. Tijdens de opening herleeft een sprookje op een verrassende wijze…

Interview met Inspiratiemanager van de Efteling

Het Anton Pieck Museum kreeg afgelopen week een inspirerend bezoek van Frans Goenee van de Efteling, samen met interviewer Tom Kikkert en cameraman Michael Steenbergen.

“Er was eens …”

Het ontwerpen van de sprookjes voor de Efteling was voor Anton Pieck één groot avontuur. De eerste tien ontwerptekeningen van de sprookjes herleven in het Anton Pieck Museum – met een ‘griezelige afsluiting’.

Winnaar van de kijkdozen wedstrijd

De winnaar van de kijkdoos challenge is bekend… Quinty van 11 jaar heeft gewonnen! Zij mocht een boek uitkiezen en heeft gekozen voor “Het sprookjesboek van de Efteling”.

Veilig naar het museum

Anton Pieck Museum quiz 5

75 jaar vrijheid

We vieren 75 jaar vrijheid! Een groot goed en daar zijn we ons nu meer dan ooit bewust van.

Stil verzet van Pieck in oorlogstijd

Anton Pieck heeft al wat jubilea in Hattem achter de rug. Onlangs bestond zijn museum 35 jaar. En na de 90e en 100e verjaardag is er nu aandacht voor de 125e geboortedag van Pieck, de kunstenaar die twee wereldoorlogen meemaakte. Uit De Stentor van 20 februari 2020, door Marion Groenewoud