Kleurwedstrijd voor alle basisscholen in Hattem; doe mee!

Het Anton Pieck Museum is jarig! En het Voerman Stadsmuseum Hattem ook! Een mooie aanleiding om samen iets leuks te organiseren. We houden een kleurwedstrijd waar alle kinderen uit Hattem via hun basisschool aan mee kunnen doen.

Doe mee aan de Anton Pieck/Voerman kleurwedstrijd en win een mooie prijs!

Deze week zijn de kleurplaten naar alle scholen gebracht. Groep 1, 2 en 3 kleurt een mooie kleurplaat met bloemen, gebaseerd op een werk van Jan Voerman junior die bekend staat als natuurschilder. Groep 4, 5 en 6 kleuren een feestelijke optocht zoals getekend door Anton Pieck. Voor groep 7 en 8 is de opdracht ietsje moeilijker. In de kleurplaat met zicht op de Hoenwaard en Hattem ontbreekt een deel en dat moet eerst worden getekend. Daarna kan het ingekleurd worden. Deze afbeelding is natuurlijk gebaseerd op Jan Voerman senior, de ‘IJsselschilder’.

De kleurplaten kunnen worden ingeleverd aan de balie van het Anton Pieckmuseum of van het Voerman Stadsmuseum Hattem tot uiterlijk vrijdag 14 juni. Uiterlijk op vrijdag 21 juni krijgen de winnaars telefonisch bericht.

De winnende kleurplaten worden als echte kunstwerken in het voorste deel van het museum tentoongesteld. Eerst een week in het Voerman Stadsmuseum Hattem en daarna een week in het Anton Pieckmuseum. Iedereen kan ze dan komen bewonderen en hiervoor hoeft geen entree te worden betaald.

Doe ook mee, kleur op z’n allermooist in en win!

Downloaden als PDF om zelf te printen: