De Vijf Zintuigen: terug naar de oorsprong, Anton Pieck

OORSPRONG I  Bij het maken van de documentaire over De Fata Morgana keren de heren van De Vijf Zintuigen terug bij de oorsprong, terug bij Anton Pieck en dus terug bij het Anton Pieck Museum. En als museum werken we mee aan de totstandkoming van de documentaire over ’the making of Fata Morgana’.

De Vijf Zintuigen doet inspiratie op in het Anton Pieck Museum

Anton Pieck is nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van attractiepark De Efteling en nieuwe attracties zijn nog steeds geïnspireerd op de stijl van Anton Pieck. Bijvoorbeeld de “Fata Morgana” is ontworpen door Ton van de Ven. Hij volgde Anton Pieck op, maar: ‘met geleende hand’, zoals hij dat zelf omschreef. Om goed in lijn te blijven met het gedachtegoed van Anton Pieck maakte ook Ton de reis naar Marokko, die Anton Pieck zelf in de jaren ’30 van de vorige eeuw gemaakt heeft. De indrukken die hij opdeed in Marokko waren een waardevolle inspiratiebron voor hem en bleef zijn hele verdere leven als een rode draad door zijn werk én leven lopen.

Het Anton Pieck Museum zal in 2022 een expositie wijden aan de Oosterse betovering waar Anton Pieck zo door geïnspireerd is.

In ons museum is nu de expositie “Er was eens…” te zien, waarin de ontwerpen van alle 10 sprookjes van het oorspronkelijke Sprookjes bos van De Efteling getoond worden.  Mede hierom kwamen de heren van “De Vijf Zintuigen” op bezoek in het Anton Pieck Museum. Op de foto hiernaast zijn te zien: @CarlovanSchijndel, @MelvinBlootshoofd, @MarwinvandeHoeve en  @SanderRoeling van “De Vijf Zintuigen” en @MathildeStam en @Francineoonk van het Anton Pieck Museum.

De Vijf Zintuigen is een gratis, onafhankelijk initiatief om iedereen die interesse heeft in een attractiepark -in het bijzonder het Duitse Europa-Park en de Efteling – bij elkaar te brengen. De Vijf Zintuigen richt zich vooral op mediaproducties en evenementen. Ze maken hiervoor prachtige documentaires.