Te zien vanaf 15 februari 2020

Beestenboel

De expositie ‘Beestenboel, dieren door de eeuwen heen’ brengt het wandelend publiek in Hattem naar zeventien verrassende locaties waar werk te zien is van meer dan dertig kunstenaars uit Nederland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen en Amerika.

Het evenement waarin het kijken naar kunst en wandelen door het historische centrum van Hattem is gecombineerd, wordt voor de vijfde keer gehouden, dit keer van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 28 maart. In musea, galeries en winkels worden schilderijen, beelden en toegepaste kunst geëxposeerd. 

De voorgaande edities met kunstenaarsfamilie Krabbé en de thema’s ‘koeien’, ‘naakten’ en ‘koppen’ werden lovend ontvangen door een breed publiek. Juist in de stille maanden februari en maart zorgt het evenement voor levendigheid. 

Aan deze vijfde editie wordt weer meegewerkt door Voerman Museum Hattem, het Anton Pieck Museum, het Bakkerijmuseum (Historische bakkerswinkel) en de andere locaties. 

Dit jaar is gekozen voor het thema ‘beestenboel’, oftewel dieren. Hierbij worden de tentoongestelde ‘dieren’ niet louter beperkt in vorm maar worden juist in verschillende facetten getoond. Diverse technieken en disciplines, tweedimensionale tot ruimtelijke werken, van bestaand tot recentelijk vervaardigd werk zullen worden tentoongesteld. 

De werken komen voornamelijk uit particulier en museaal bezit en zijn vaak ook te koop. 

Er wordt geëxposeerd door aan kunstacademies opgeleide hedendaagse kunstenaars maar ook door meesters uit voorgaande eeuwen. Voor de tweede keer wordt meegedaan door de jongeren van ’t Atteljee uit Zwolle. Deze stichting biedt dagbesteding aan jongeren met verstandelijke, psychiatrische en/of meervoudige beperking. Op uitnodiging van de wandelcommissie hebben jongeren onder begeleiding van hun docent beeldende kunst ‘dieren’ neergezet op twee locaties. 

De folder met plattegrond en wandelsuggestie is gratis verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatie Punt op de Markt en alle deelnemende locaties. Met uitzondering van de musea zijn alle locaties geheel vrij toegankelijk. 

De organisatie bestaande uit Maja de Zwaan (voorheen 2e Hansje), Marianne Langeveld (Het Pannenhuis), Inge in ’t Hout (beeldend kunstenaar) en Bruno Barat (Bruno Barat Art Gallery) heeft alle steun gekregen van Rond Uit Hattem, de bruikleengevers en deelnemers. 

De tentoonstelling is te zien vanaf 15 februari tot en met 28 maart 2020
Anton Pieck Museum, Hattem