Vaste expositie

In het atelier van Anton Pieck

In de permanente expositie is de originele werkhoek van Anton Pieck ondergebracht. Even lijkt het of de kunstenaar elk moment weer op zijn middeleeuwse stoel kan aanschuiven om aan de tafel uit zijn ouderlijk huis aan het werk te gaan. Zijn boekenkast en natuurlijk zijn tekenmateriaal en allerhande attributen en snuisterijen waarmee hij zich graag omringd zag, liggen op tafel klaar om gebruikt te worden.

Struin langs de vele bekende illustraties in de zo herkenbare ‘Anton Pieck-stijl’ en bewonder de verzameling olieverven, kalenderplaten, grafische kunstwerken, kwartierschetsen en reistekeningen.

De vaste expositie wordt jaarlijks gewisseld, tijdens de winterstop. De conservator kiest dan een nieuwe opstelling met het werk uit het depot. Alle disciplines van Pieck zijn altijd te zien.

Op de benedenverdieping vind je de originele etspers van Anton Pieck. Tientallen jaren drukte Pieck zijn etsen, gravures en droge naalden af op deze imposante pers. Een zwaar karwei dat hij altijd in zijn eentje uitvoerde. Zelf ervaren hoe Anton Pieck met zijn pers werkte? Tijdens de workshops ‘Etsen’ wordt de etspers nog steeds in gebruik genomen. Voor info of opgave: info@antonpieckmuseum.nl.