RTV Hattem:

Veel meer bezoekers voor Anton Pieck Museum in Hattem

Het Anton Pieck Museum heeft dit jaar een mooie start gemaakt. Het museum trok in de eerste 2,5 maanden maar liefst 50% meer bezoekers ten opzichte van 2018. “Een prachtig aantal waar we heel trots op zijn”, vertelt de nieuwe directeur Mathilde Stam.

Van Rossums
“Ik ben zelf nog maar kort bij het museum betrokken, maar dit is natuurlijk een heerlijk begin”, aldus Stam. De forse stijging van het aantal bezoekers heeft een aantal oorzaken. “We werken op dit moment meer aan onze PR. Ook heeft de komst van de Van Rossums natuurlijk een mooie promotie betekent voor ons en zeker voor heel Hattem. Daarnaast is de expositie van De Kleine IJsbeer van Hans de Beer een publiekstrekker.”

Janneke Brinkman
Ook voor de rest van dit jaar verwacht Stam een grote toeloop van bezoekers. Van 12 mei tot en met 31 oktober is er een tentoonstelling met werk van botanisch tekenaar Janneke Brinkman-Salentijn. “De liefde voor de natuur is haar grote drijfveer. Het fijne en kwetsbare van de natuur weet zij heel treffend via de transparante kleuren van haar aquarelverf over te brengen.”

Botanisch aquarelleren
Janneke Brinkman-Salentijn is de vrouw van voormalig CDA-minister Elco Brinkman. Al meer dan 25 jaar schildert zij vol passie de uitbundige kleuren- en vormenpracht van bloemen en planten. Haar passie voor botanisch aquarelleren kreeg haar zo te pakken dat ze besloot niet meer voor de klas te gaan staan. “Haar eerste expositie in 1987 in Den Haag en een verzoek van een uitgever om een agenda van haar bloemenaquarellen te voorzien, brengen haar loopbaan in een stroomversnelling”, zo laten de conservatoren Anneke Nitrauw en Francine Oonk weten.

Jong en oud
“Maar vooral is iedereen -van jong tot oud- geïnteresseerd in het werk van één van ’s lands bekendste kunstenaren ooit: Anton Pieck”, aldus Nitrauw en Oonk. Kijk voor meer informatie op www.antonpieckmuseum.nl. Het Anton Pieck Museum vind je aan de Noordwal 31 in Hattem.