Het nieuwsarchief

Anton Pieck en zijn houtsneden

In de periode 1918 tot 1927 maakte Anton Pieck 60 houtsneden. In dit oeuvre kwamen ook ieder jaar een of twee verschillende dieren van zijn hand naast zijn andere onderwerpen, zoals natuur, dorpen, steden, ex-libris en geboortekaartjes.
16 februari 2023/door moderator

Opening Passie van Pieck

Burgemeester Sanderse bezoekt als eerste de nieuwe expositie 'De Passie van Pieck'.
4 februari 2023/door moderator

Pieck, geïnspireerd door Rembrandt

In de nieuwe tentoonstelling ‘De Passie van Pieck’ bevindt zich de fraaie ets van de ‘Oudemannenkop’ van de hand van Anton Pieck, waarin duidelijk te zien is dat hij is geїnspireerd door Rembrandt.
1 februari 2023/door moderator

Workshop: “tekenen met Loes Riphagen”

De vijf uitverkochte workshops door Loes Riphagen in het Anton Pieck Museum waren een groot succes.
24 januari 2023/door moderator

Winter in Den Haag

IJsvermaak op de Hofvijver in den Haag in de zeventiende eeuw toen de winters veel strenger waren dan nu. En zo hebben we twee geliefde ingrediënten van Anton Pieck te pakken: de zeventiende eeuw en de winter!
16 januari 2023/door moderator

Speciale rondleidingen in het Anton Pieck Museum

Er wordt om de maand op de 1e zondag een speciale rondleiding gegeven in het Anton Pieck Museum. Starttijd is 14:30 uur en de kosten zijn € 12,50 p.p. inclusief een consumptie.
16 januari 2023/door moderator

Driekoningen

Driekoningen is een christelijke feestdag die elk jaar op 6 januari werd gevierd. Het feest ontstond in de vierde eeuw in het oosters Christendom.
5 januari 2023/door moderator

Kerstavond

De kerstvertelling inspireerde Anton Pieck tot het maken van 12 prachtige illustraties in kleur en zwart wit. De oude Scrooge, Marley en Bob Cratchit komen in deze sfeervolle illustraties haast tot leven.
24 december 2022/door moderator

Workshop: “tekenen met Loes Riphagen”

Op donderdag 5 januari 2023 geeft Loes Riphagen een tekenworkshop voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar in het Anton Pieck Museum. VOLGEBOEKT!
23 december 2022/door moderator