Het nieuwsarchief

Bruin potje op een oud stoofje

In 1906 schildert Anton Pieck als 11 jarige jongen zijn eerste stilleven in aquarel: een bruin potje op een oud stoofje.
20 juni 2021/door moderator

Convenant cultuureducatie 2021-2025

Mede ondertekenen van het Convenant Cultuureducatie 2021-2025
17 juni 2021/door moderator

Opening 3 nieuwe exposities

Op zaterdag 12 juni werden op een stralende dag onder een draaiende molen, na een lange lockdown, de drie nieuwe tentoonstellingen in de open lucht op het pleintje van ‘Bij de Molen' geopend.
13 juni 2021/door beheerder APM

Nationale buitenspeeldag

Nationale buitenspeeldag. Wie de meeste 'bezigheden' vindt in de kalenderplaat 'Spelende kinderen' van Anton Pieck, wint een mooie Anton Pieck pen.
1 juni 2021/door moderator

Musea 5 juni weer open

Het Anton Pieck Museum is vanaf 5 juni weer open! Met 3 nieuwe, prachtige exposities: 'Roodkapje', 'Alfabet' en 'Stille Wateren, diepe gronden'.
31 mei 2021/door moderator

Museumtour

In het Anton Pieck Museum kunt u in de expositie ‘Stille wateren, diepe gronden’ gebruik maken van een museumtour op uw smartphone.
27 mei 2021/door moderator

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag in Haarlem. Op de dag van de bevrijding heeft Anton Pieck deze tekening gemaakt. Een verstilde straat. De vlaggen hangen niet zo trots in de wind als je zou verwachten.
4 mei 2021/door moderator

Dag van de Arbeid

Tot zijn laatste dag tekende Anton. Op zijn tekenplankje lag in november 1987 deze kalenderplaat van de Zwarte Bijlsteeg in Amsterdam. Met de bedoeling er de volgende dag weer mee verder te gaan ...
1 mei 2021/door moderator

Uniek Moederdag cadeau

Als u een uniek Moederdag cadeau zoekt, dan heeft het Anton Pieck Museum de oplossing voor u. Prachtige sieraden, ontworpen voor het Anton Pieck Museum.
25 april 2021/door moderator