Geslaagde kinderkleurwedstrijd voor Hattemse basisscholen!

Het Anton Pieck Museum en het Voerman Stadsmuseum Hattem zijn jarig! Ter ere van deze gelegenheid organiseren we samen een kleurwedstrijd voor alle kinderen uit Hattem, via hun basisscholen.

In samenwerking met de Vrienden van het Voerman Stadsmuseum Hattem werd een kleurwedstrijd opgezet met kleurplaten gebaseerd op het werk van bekende kunstenaars. De leerlingen werden ingedeeld in drie groepen:

  • Groep 1, 2 en 3: Kleurden een bloemenplaat van Jan Voerman junior.
  • Groep 4, 5 en 6: Kleurden een optocht van Anton Pieck.
  • Groep 7 en 8: Kleurden een Hoenwaard-landschap van Jan Voerman senior en moesten de tekening afmaken.

De jury bestond uit:

  • Bertjan Schrader, directeur van het Voerman Stadsmuseum Hattem
  • Judith Barthel van Beckhoven, conservator van het Anton Pieck Museum
  • Inge in’t Hout, beeldend kunstenaar

De jury had de moeilijke taak om de beste werken te kiezen, maar slaagde erin om in elke groep een nummer 1, 2 en 3 aan te wijzen.

Prijsuitreiking: De winnaars werden vrijdagmiddag 28 juni bekendgemaakt in het Voerman Stadsmuseum Hattem. Na een ontvangst op de zonovergoten binnenplaats van het museum mochten de winnaars hun prijzen in ontvangst nemen. De prijzen bestonden uit spannende bordspelen, kleurboeken, uitgebreide kleurdozen, bioscoopbonnen, een bon voor Dinoland Zwolle, en een mooie Anton Pieck-puzzel.

Expositie: Na de prijsuitreiking was er een kleine expositie in de entree van het Voerman Stadsmuseum Hattem, waar de winnende werken speciaal voor waren ingelijst. Jurylid Inge in’t Hout gaf bij elke kleurplaat uitleg over de unieke kenmerken. De negen bekroonde kleurplaten zijn tot vrijdag 5 juli te bekijken in het Voerman Stadsmuseum Hattem. Vervolgens verhuizen ze naar het Anton Pieck Museum, waar ze tot vrijdag 12 juli worden tentoongesteld.

Er is ruim gelegenheid om deze vrolijke en kleurrijke inzendingen te bewonderen. Het bekijken van de werken is in beide musea gratis. Vanaf 12 juli kunnen de jeugdige kunstenaars hun inzendingen weer mee naar huis nemen.

Locaties:

  • Voerman Stadsmuseum Hattem tot vrijdag 5 juli
  • Anton Pieck Museum tot vrijdag 12 juli

De winnaars in de verschillende categorieën zijn…

Groep 1, 2 en 3: 1. Brechtje Dijkslag (7 jaar, Sint Andreasschool); 2. Elon Jolwa (5 jaar, Jan Jaspersschool); 3. Colin Kralt (6 jaar, Van Heemstraschool)

Groep 4, 5 en 6: 1. Philip Ros (10 jaar, Vovie); 2. Hanne Zomer (8 jaar , De Zaaier); 3. Isa van Raalte (9 jaar, De Zaaier).

Groep 7 en 8: 1. Floor Zeelen (10 jaar, Jan Jaspersschool); 2. Rozemarijn de Vries (11 jaar, De Zaaier); 3. Myrthe Couprie (11 jaar, De Zaaier).

Foto’s (Voerman Stadsmuseum Hattem)

1. De trotse winnaars bij hun ingelijste werk. Van links naar rechts: Brechtje Dijkslag, Elon Jolwa, Rozemarijn de Vries, Hanne Zomer, Isa van Raalte, Floor Zeelen en Myrthe Couprie. Winnaars Colin Kralt en Philip Ros waren vrijdag verhinderd. Zij mogen hun prijs in het Voerman Stadsmuseum Hattem ophalen.

2. Conservator Judith Barthel van Beckhoven van het Anton Pieck Museum en directeur Bertjan Schrader van het Voerman Stadsmuseum Hattem heten de leerlingen en hun ouders welkom.

3. De leerlingen krijgen hun prijzen uitgereikt, hier Floor Zeelen van de Jan Jaspersschool.

4. De winnende werken worden tot vrijdag 5 juli in het Voerman Stadsmuseum Hattem geëxposeerd. In de loop van die dag verplaatst de expositie zich naar het Anton Pieck Museum.

Ook gepubliceerd in:

De Hattemer

RTV Hattem