Erfgoedfestival 2021

De line-up van het Erfgoedfestival 2021 is bekend. Tien kunstenaars, geïnspireerd door tien Gelderse erfgoedlocaties.
Dat is het Erfgoedfestival 2021. Een van de deelnemende erfgoedlocaties is het Anton Pieck Museum uit Hattem. Het thema van het festival is Aan het werk.

Het Erfgoedfestival is in aanloop naar en gedurende de Maand van de Geschiedenis online te volgen op erfgoedfestival.nl en via de socialmedia kanalen van het festival.
Zondag 3 oktober presenteren de artiesten de eindresultaten van hun residenties. Daarnaast zijn er in de maand oktober enkele live optredens van de verschillende artiesten waar een beperkt aantal bezoekers bij aanwezig kan zijn.

Inbal Abir is de kunstenaar die tijdens het Erfgoedfestival verbonden is aan het Anton Pieck Museum. Zij zal zich tijdens het festival in het Anton Pieck Museum laten inspireren tot het maken van nieuw werk dat is gebaseerd op het festivalthema. Inbal Abir is geboren en opgegroeid in Israël, en woont nu in Arnhem. Danskunstenaar Inbal Abir studeerde aan de ArtEZ dansacademie en is een van de oprichters van danscollectief de Arnhemse Meisjes.
Haar fysieke onderzoek richt zich op yoga, acrobatiek en improvisatiemethoden. Voordat ze professioneel danser werd, werkte ze in Israël met minder bevoorrechte tieners. Die ervaringen hebben haar gevormd als maker. Haar werk als danser gaat over de omstandigheden waarin een mens leeft en haar stukken zijn maatschappelijk betrokken.

Het initiatief voor het Erfgoedfestival ligt bij Erfgoed Gelderland, een coöperatie van meer dan 220 erfgoedorganisaties in de provincie. Dit is het zevende festival. Het Erfgoedfestival werkt samen met veel andere organisaties. De Provincie Gelderland speelt een belangrijke rol, niet alleen als sponsor, maar dit jaar ook als deelnemer. De gemeentes Nijmegen en Zutphen zetten de deuren wijd open voor de opening en de afsluiting van het festival. Meer informatie is te vinden op erfgoedfestival.nl.

Inbal Abir in het Anton Pieck Museum
Inbal Abir in het Anton Pieck Museum
Inbal Abir in het Anton Pieck Museum