Dansworkshop op zaterdag, 9 oktober in het Anton Pieck Museum was een groot succes!

Inbal Abir, de danskunstenaar die tijdens het Erfgoedfestival Gelderland 2021 verbonden was aan het Anton Pieck Museum, liet zich in de afgelopen periode inspireren door het vele werk van Pieck. Met name één bepaald citaat van Anton Pieck heeft haar getroffen:

De vraag wat kunst is, voor wie en voor wat men kunst maakt, houd mij niet bezig.
Ik vind het best als men argumenteert: ‘dit is geen kunst’ en ‘dat is wel kunst’, maar het doet mij persoonlijk niets. Ik wil mijn kunst best anders noemen. Met grote liefde en bewondering heb ik het ambacht bij anderen leren zien.
Laat mij dan maar zo’n ambacht beoefenen,
maar dan wel met vakmanschap en liefde voor het werk.

Ze zette het nieuwe werk neer in de vorm van dans tijdens de opening van het Erfgoedfestival op 3 oktober jl. in Nijmegen. en op 9 oktober met een dansworkshop in het Anton Pieck Museum.

Zaterdag 9 oktober j.l. om 16.00 uur heette directeur Mathilde Stam iedereen van harte welkom, waaronder wethouder Auke Schipper, Inbal Abir en Henriette Kosse van Erfgoed Gelderland. Het bovengenoemde citaat van Anton Pieck is gepresenteerd en daarna opende de wethouder Auke Schipper de dansworkshop symbolisch met het starten van een video opname van de dans van Inbal Abir opgenomen in de natuur. Tijdens het tonen van deze film spiegelde Inbal haar inspirerende openingsdans van de video voor de toeschouwers.

Inbal nam daarna de enthousiaste kinderen mee voor de dansworkshop door het hele museum. Ze leidde haar workshop in met vakmanschap en liefde voor het werk van Anton Pieck en liet ook de kinderen expressie geven aan een dans bij enkele van de kunstwerken.

Mathilde Stam was dan ook blij met de vertaling van het werk van Anton Pieck naar dans en de mogelijkheden die dit kan bieden voor Educatie om kinderen te betrekken bij kunst en cultuur.

De succesvolle, interactieve middag werd afgesloten met koek en limonade voor de kinderen.

Hieronder een impressie van de dansworkshop, gemaakt door RTV Hattem.

Dansworkshop Erfgoed Gelderland 2021
Dansworkshop Anton Pieck Museum
Dansworkshop Anton Pieck Museum